Geplaatst op

Basis Groentesoep

6 personen

Ingredi√ęnten

  • 300 gram gehakt
  • snuf paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper en zout
  • 1200 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 250 gram fijne soepgroenten
  • 1 grote ui
  • 1 klontje boter

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van.
  2. Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan.
  3. Fruit de ui aan tot deze bruin begint te kleuren.
  4. Voeg de soepgroente toe en bak 1 minuutje mee.
  5. Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe. (kant en klaar of zelf gedraaid)
  7. Laat de soep nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
  8. Serveer eventueel de soep met sesam soepstengels.
  9. Vervang de soepgroenten voor 250 gram uienringen voor het maken van uiensoep.