Geplaatst op

C么te de boeuf met kastanje champignons

5/6 personen

Ingredi毛nten

  • C么te de boeuf 2x 500 gram
  • 150 gram serranoham
  • 4 takken salie
  • 3 eetlepels mosterd
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 200 gram kastanje champignons
  • 3 eetlepels olijflolie
  • 3 strengen lenteui
  • 25 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 125 潞C.
  2. Leg de plakjes ham in 2 rijen op een snijplank. Zorg dat de plakjes iets overlappen. Snijd de helft van de salie blaadjes in dunne reepjes en bestrooi de ham hiermee.
  3. Bestrijk rondom met de mosterd en leg beide c么te de boeuf aan de rand van de ham. Rol het vlees in de ham.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 min. Keer elke min. een kwartslag.
  5. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snijd ondertussen de kasanje champignons grof, lenteui in ringetjes en de knoflook fijn.
  7. Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bak de rest van de salie 30 sec.
  8. Voeg de kastanje champignons, lenteui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 6 min. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd het vlees in plakken van een 陆 cm en leg op een schaal of bord. Verdeel de kastanje champignons erover.
  10. Voeg eventueel aardappel partjes met schil toe.