Geplaatst op

Hamlappen met ui en champignon

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 4 uien
  • 1 bakje champignons
  • 5 eetlepels tarwebloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 gedroogde laurierblaadjes
  • fles witte wijn
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in 10 stukken.
  2. Bestrooi de hamlappen met peper en eventueel zout.
  3. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie en bak de hamlappen in 2-3 porties goudbruin aan.
  5. Neem het vlees uit de pan en leg het dakpansgewijs in de braadslede.
  6. Steek de laurierblaadjes ertussen.
  7. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Fruit de ui ringen en champignons in het bakvet en verdeel ze over het vlees.
  8. Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
  9. Stoof de hamlappen in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. gaar.
  10. Neem de hamlappen met de ui en de champignons uit de braadslede en houd ca. 400 g warm. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  11. Zet de braadslede op het vuur. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken (of schenk het vocht in een steelpan). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  12. Leg 4 hamlappen op een schaal en verdeel er de ui en champignons met de wijnsaus er over.
  13. Serveer eventueel de hamlappen met aardappelpartjes met schil en een glas koude witte wijn.