Geplaatst op

Lamsrack met kruidenkorst

voor 3 a 4 personen

Ingredi√ęnten

  • 1 lamsrack van 7 ribben a 1 kg
  • 4 witte boterhammen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje verse salie
  • 6 takjes verse tijm
  • 120 gram zachte boter
  • 1 theelepel grove mosterd
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van de boterhammen en snij de boterhammen vervolgens fijn.
  2. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak deze heel fijn.
  3. Voeg deze samen met de broodkruimels bij de zachte boter en meng alles zorgvuldig met wat peper en zout naar smaak. Dit wordt een redelijk dik en compact mengsel.
  4. Rol dit nu tussen twee vellen bakpapier uit tot een rechthoek van het formaat van de bovenkant van het ribstuk. Laat dit even rusten. Eventueel later met de vingers op de lamsrack drukken.
  5. Braad intussen het vlees in de pan aan.
  6. Haal het vlees uit de pan en bestrijk het vlees met de grove mosterd.
  7. Verwijder de bovenste laag bakpapier van het kruidenmengsel en leg dit op het vlees, druk dit zachtjes aan en trek dan voorzichtig het tweede stuk bakpapier eraf.
  8. Zet het, met kruiden bedekte, vlees in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. (medium rare) de kerntemperatuur in het vlees is dan minimaal 55 graden.
  9. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het opdient.
  10. Serveer de lamsrack met aardappelpartjes met schil en haricots verts.