Geplaatst op

Pepersaus

Ingredi√ęnten:

  • 1 kleine ui
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels groene peperbolletjes
  • 1/2 tot 1 theelepel zwarte peper
  • 50ml rode wijn
  • 150-200ml runderfond of bouillon
  • 75-100ml melk

Bereiding

  1. Snipper een ui fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe als de ui glanzig is. Voeg vervolgens de eetlepel bloem toe en roer dit even goed door, totdat je een papje hebt.
  2. Nu is het tijd om de rode wijn toe te voegen. Wanneer die is ingedikt voeg dan de fond of bouillon toe. Daarna de zwarte peper (doe nog niet alle peper er in bewaar wat om de saus aan het einde op smaak te brengen) en de groene peperbolletjes.
  3. Wanneer de saus weer is ingedikt kun je geleidelijk aan de melk toe voegen. Aan het eind doe je de peterselie er bij en breng de saus verder op smaak met de rest van de peper.

Bereiding vlees

  • Verwarm de oven voor op 80 graden.
  • Verwarm de boter in een pan op hoog vuur.
  • Schroei alle kanten van het vlees even kort dicht.
  • Vervolgens min. 20 minuutjes in de oven.