Geplaatst op

Spareribs met Aziatische marinade

4 personen

Ingredi√ęnten

  • 2 rauwe spareribs a 500 gram per stuk
  • ‚Äč80 ml. ketjap asin
  • ‚Äč40 ml. droge witte sherry
  • ‚Äč1 eetlepel honing
  • ‚Äč4 teentjes knoflook
  • ‚Äč1 theelepel cayennepeper
  • ‚Äč2 cm. geraspte gember
  • ‚Äč1 theelepel laos
  • ‚Äčsap van √©√©n limoen
  • sesamzaad ter garnering
  • 200 ml. hoisin saus

Bereiding

  1. Leg de spareribs op het aanrecht. Zit het membraan nog om het vlees? Haal dit er dan eerst af. Dit doe je met een keukenmes. Snijd een stukje membraan los, aan de linker- of rechterkant van je rack, en trek het membraan er met beleid helemaal af. Negen van de tien keer lukt dit in √©√©n keer.
  2. Meng alle bovenstaande ingredi√ęnten in een grote kom door elkaar. Laat de marinade 1 uur staan zodat de kruiden goed door elkaar trekken.
  3. Voeg het vlees in grote stukken toe aan de marinade.
  4. Goede spareribs hebben een flinke tijd gemarineerd. Dat wil zeggen: minstens 12 uur, maar liever nog 48 uur. 
  5. Verwarm de oven voor op 150 ¬į Celsius. Zo garen je ribstukken extra langzaam op een lage temperatuur en vallen ze zo van het bot.
  6. Wikkel de stukken in aluminiumfolie en bak ze ongeveer drie uur in de oven. Doe dit op een ovenrooster, want de ovenplaat heb je later nog nodig.
  7. Als de drie uur bijna om is, vet je een ovenplaat in met rijstolie. Haal de spareribs voorzichtig uit de folie. Leg ze op de ovenplaat. Bestrijk de ribstukken met wat overgebleven marinade.
  8. Laat de ribbetjes nog ongeveer 45 minuten krokant worden.
  9. Garneer met wat sesamzaad vlak voor het serveren. 
  10. Deze ribbetjes doen het heel goed bij wat rijst, atjar en kroepoek. of aardappelpartjes met schil.