Geplaatst op

Varkenshaas op een bedje van tagliatelle

4 personen

Ingrediënten

  • 3 varkenshazen a 180 gram per stuk
  • 1 courgette
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram champignons
  • 250 ml kookroom
  • 300 ml groentebouillon
  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • snufje peper
  • snufje zout
  • verse peterselie

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie of boter.
  2. Voeg de champignons in plakjes en de courgette in blokjes toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn.
  3. Bak in een aparte pan de varkenshaas rondom aan op hoog vuur in een beetje boter.
  4. Zet het vuur lager en bak nog ca 12 minuten.
  5. Haal het vlees daarna uit de pan en wikkel in een stuk aluminiumfolie en laat rusten
  6. Smelt 30 gram boter in een pan en voeg de bloem toe zodat er een roux ontstaat.
  7. Bak deze 2 minuutjes. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer met een garde glad.
  8. Voeg als laatste de room toe. Laat de saus iets indikken.
  9. Kook ondertussen ook de pasta gaar.
  10. Voeg de pasta en de gebakken groenten bij de saus en schep alles goed door elkaar.
  11. Serveer de tagliatelle met roomsaus met de varkenshaas in plakjes gesneden.
  12. Strooi nog wat peterselie over de varkenshaas.